WESELE W HOTELU MODUS***

Oferta 2016

Sala Bankietowa Modem – jest w pełni klimatyzowanym pomieszczeniem, z parkietem i dostępem do światła dziennego.

W cenie przyjęcia dla Nowożeńców (dotyczy organizacji wesela powyżej 60 osób):

  • nocleg w ekskluzywnym pokoju,
  • butelka wina musującego i kosz owoców w ekskluzywnym pokoju,
  • na życzenie małżeńskie śniadanie podane do pokoju,
  • zaproszenie na romantyczną kolację w I rocznicę ślubu.

Dzieci do lat 3 – gratis

Dzieci od lat 3 lat do 7 – 50 % ceny

Organizując przyjęcie w Hotelu Modus gwarantujemy Państwu pełne wsparcie Szefa Kuchni oraz całej Załogi Hotelu. Gwarantujemy również atrakcyjne rabaty na noclegi dla Gości, na obiad w dniu poprawin oraz na pozostałe usługi.

PROPOZYCJA MENU WESELNEGO I   179 PLN/os.

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym

Obiad

Zupa

Królewski rosół z makaronem i warzywami

Danie główne (dwa kawałki mięsa na osobę)

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Kieszeń schabowa faszerowana pieczarkami i serem
  • Grillowana pierś z kurczaka przekładana serem mozzarela i pomidorami

Dodatki

  • Tradycyjne kluski śląskie jasne i ciemne
  • Gotowane ziemniaki z masełkiem oprószone świeżym koprem

Surówki

  • Soczysta tarta marchewka z mandarynką
  • Śmietanowy seler z rodzynkami
  • Pikantna surówka z pora i kolorowych papryk

Dodatki na ciepło

Duszona czerwona kapusta

Deser

Lady Panna Cotta z sosem truskawkowym

Zimna płyta

  • Trio wędlin szlachetnych
  • Schab faszerowany wędzonymi śliwkami w delikatnej glazurze
  • Galantyna z kurczaka z kolorowymi warzywami
  • Rolada wieprzowa z serem i włoskimi orzechami
  • Tymbaliki drobiowe
  • Marynowane śledzie w dwóch wybornych sosach
  • Deska gatunkowych serów (trzy rodzaje)
  • Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw
  • Sałatka grecka
  • Kompozycja z norweskiego wędzonego łososia
  • Świeże oraz marynowane warzywa
  • Zestaw sosów do mięs oraz wędlin
  • Wybór masełek smakowych
  • Świeże pieczywo

 

Ciepła kolacja

Eskalopki z kurczaka w boczku na sosie z marynowanego zielonego pieprzu podane z pieczonymi ziemniakami oraz chrupiącymi warzywami

Na zakończenie wieczoru

Aromatyczny barszczyk z krokietem

Dodatki

  • Patery z owocami
  • Kawa, herbata serwowane przez cały czas trwania imprezy
  • Woda mineralna niegazowana serwowana do obiadu

PROPOZYCJA MENU WESELNEGO II  209 PLN/os.

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym

Obiad

Zupa(prosimy o wybór jednej)

  • Królewski rosół z makaronem i warzywami
  • Kremowy żurek staropolski z grillowaną kiełbasą
  • Aksamitny borowikowy krem z kluseczkami francuskimi

Danie główne(dwa kawałki mięsa na osobę, prosimy o wybór czterech mięs)

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Płatki indyka zapiekane ze szpinakiem i mozarellą
  • Panierowany antrykot z kurczaka
  • Polędwiczki wieprzowe w plastrach boczku
  • Rolada drobiowa faszerowana cielęciną oraz suszonymi pomidorami
  • Kieszeń schabowa faszerowana pieczarkami i serem
  • Grillowania pierś z kurczaka przekładana serem mozzarela i pomidorami
  • Plastry indyka marynowane w pomarańczach i białym winie, smażone w migdałach
  • Panierowane kotleciki wieprzowe
  • Pieczeń z karczku nabijana czosnkiem oraz boczkiem

Dodatki(prosimy o wybór dwóch)

  • Tradycyjne kluski śląskie jasne i ciemne
  • Gotowane ziemniaki z masełkiem oprószone świeżym koprem
  • Pieczone plastry ziemniaków z cebulką i boczkiem
  • Jaśminowy ryż w towarzystwie warzyw
  • Frytki, dufinki

Surówki(prosimy o wybór trzech)

  • Soczysta tarta marchewka z mandarynką
  • Śmietanowy seler z rodzynkami
  • Pikantna surówka z pora i kolorowych papryk
  • Gotowane buraczki z tartym chrzanem
  • Bukiet sałat z soczystymi warzywami skropiony sosem winegret

Dodatki na ciepło(prosimy o wybór jednego)

  • Duszona czerwona kapusta
  • Zasmażana biała kapusta z grzybami oraz boczkiem
  • Bukiet warzyw gotowanych na parze

Deser

Kopa

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin szlachetnych
  • Schab faszerowany wędzonymi śliwkami w delikatnej glazurze
  • Galantyna z kurczaka z kolorowymi warzywami
  • Rolada wieprzowa z serem i włoskimi orzechami
  • Tymbaliki drobiowe
  • Tymbaliki rybne
  • Marynowane śledzie w trzech wybornych sosach
  • Wybór serów dojrzewających
  • Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i czerwoną fasolą
  • Bukiet sałat z soczystymi warzywami, oliwkami i serem feta
  • Kompozycja z norweskiego wędzonego łososia
  • Jajka faszerowane kolorowymi pastami
  • Świeże oraz marynowane warzywa
  • Zestaw sosów do mięs oraz wędlin
  • Wybór masełek smakowych
  • Świeże pieczywo

I Ciepła kolacja(serwowana na sali przez kucharzy w strojach galowych)

Płonąca kita wieprzowa z pieczonymi ziemniaczkami i zasmażaną białą kapustą, sosem chrzanowym i czosnkowym

II Ciepła kolacja(prosimy o wybór jednej)

  • Boeuf strogonow
  • Blankiet z indyka
  • Bogracz

Na zakończenie wieczoru

Aromatyczny barszczyk z krokietem.

Dodatki

  • Patery z owocami
  • Kawa, herbata i woda mineralna niegazowana serwowane przez cały czas trwania imprezy

PROPOZYCJA MENU WESELNEGO III  259 PLN/os.

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym

Obiad

Zupa(prosimy o wybór jednej)

  • Domowy rosół z makaronem i warzywami
  • Kremowy żurek staropolski z grillowaną kiełbasą
  • Aksamitny borowikowy krem z kluseczkami francuskimi

Danie główne(prosimy o wybór 4 pozycji)

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Płatki indyka zapiekane ze szpinakiem i mozarellą
  • Panierowany antrykot z kurczaka
  • Polędwiczki wieprzowe w plastrach boczku
  • Rolada drobiowa faszerowana cielęciną oraz suszonymi pomidorami
  • Kieszeń schabowa faszerowana pieczarkami i serem
  • Grillowania pierś z kurczaka przekładana serem mozzarela i pomidorami
  • Plastry indyka marynowane w pomarańczach i białym winie, smażone w migdałach
  • Panierowane kotleciki wieprzowe
  • Pieczeń z karczku nabijana czosnkiem oraz boczkiem
  • Pieczeń wieprzowa faszerowana czosnkiem i rozmarynem
  • Sakiewki schabowe faszerowane serem i pieczarkami
  • Sola po parysku
  • Łosoś grillowany

Dodatki(prosimy o wybór dwóch)

  • Tradycyjne kluski śląskie jasne i ciemne
  • Gotowane ziemniaki z masełkiem oprószone świeżym koprem
  • Pieczone plastry ziemniaków z cebulką i boczkiem
  • Jaśminowy ryż w towarzystwie warzyw
  • Frytki, dufinki

Surówki(prosimy o wybór trzech)

  • Soczysta tarta marchewka z mandarynką
  • Śmietanowy seler z rodzynkami
  • Pikantna surówka z pora i kolorowych papryk
  • Gotowane buraczki z tartym chrzanem
  • Bukiet sałat z soczystymi warzywami skropiony sosem winegret

Dodatki na ciepło(prosimy o wybór jednego)

  • Duszona czerwona kapusta
  • Zasmażana biała kapusta z grzybami oraz boczkiem
  • Bukiet warzyw gotowanych na parze

Deser(prosimy o wybór jednego)

  • Sałatka owocowa z sorbetem cytrynowym
  • Suflet czekoladowy
  • Kopa

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin szlachetnych
  • Schab faszerowany wędzonymi śliwkami w delikatnej glazurze
  • Galantyna z kurczaka z kolorowymi warzywami
  • Rolada wieprzowa z serem i włoskimi orzechami
  • Tymbaliki drobiowe i rybne
  • Marynowane śledzie w trzech wybornych sosach
  • Wybór serów dojrzewających
  • Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem i czerwoną fasolą
  • Bukiet sałat z soczystymi warzywami, oliwkami i serem feta
  • Kompozycja z norweskiego wędzonego łososia
  • Jajka faszerowane kolorowymi pastami
  • Świeże oraz marynowane warzywa
  • Zestaw sosów do mięs oraz wędlin
  • Wybór masełek smakowych
  • Świeże pieczywo

I Ciepła kolacja

Roladki wieprzowe faszerowane leśnymi grzybami podane na chrupiącej fasolce szparagowej z pieczonymi ziemniaczkami

II Ciepła kolacja(prosimy o wybór jednej)

  • Boeuf strogonow
  • Blankiet z indyka
  • Bogracz

Na zakończenie wieczoru

Aromatyczny barszczyk z krokietem

Napoje i dodatki

  • 1 l soku owocowego na osobę
  • 0,6 l napoi gazowanych (Coca Cola, Fanta, Sprite, woda gazowana) na osobę
  • lampka wina białego lub czerwonego serwowane do obiadu
  • 0,5 l wódki (np. Wyborowa, Krupnik) na parę
  • kawa, herbata bez ograniczeń
  • woda mineralna niegazowana bez ograniczeń
  • patery z owocami