WESELE W HOTELU MODUS***
Oferta 2016
Sala Bankietowa Modem – jest w pełni klimatyzowanym pomieszczeniem, z parkietem i dostępem do światła dziennego.
W cenie przyjęcia dla Nowożeńców (dotyczy organizacji wesela powyżej 60 osób):
- nocleg w ekskluzywnym pokoju,
- butelka wina musującego i kosz owoców w ekskluzywnym pokoju,
- na życzenie małżeńskie śniadanie podane do pokoju,
- zaproszenie na romantyczną kolację w I rocznicę ślubu.
Dzieci do lat 3 – gratis
Dzieci od lat 3 lat do 7 – 50 % ceny
Organizując przyjęcie w Hotelu Modus gwarantujemy Państwu pełne wsparcie Szefa Kuchni oraz całej Załogi Hotelu. Gwarantujemy również atrakcyjne rabaty na noclegi dla Gości, na obiad w dniu poprawin oraz na pozostałe usługi.
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO I 179 PLN/os.
Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Obiad
Zupa
Królewski rosół z makaronem i warzywami
Danie główne (dwa kawałki mięsa na osobę)
- Tradycyjna wołowa rolada śląska
- Kieszeń schabowa faszerowana pieczarkami i serem
- Grillowana pierś z kurczaka przekładana serem mozzarela i pomidorami
Dodatki
- Tradycyjne kluski śląskie jasne i ciemne
- Gotowane ziemniaki z masełkiem oprószone świeżym koprem
Surówki
- Soczysta tarta marchewka z mandarynką
- Śmietanowy seler z rodzynkami
- Pikantna surówka z pora i kolorowych papryk
Dodatki na ciepło
Duszona czerwona kapusta
Deser
Lady Panna Cotta z sosem truskawkowym
Zimna płyta
- Trio wędlin szlachetnych
- Schab faszerowany wędzonymi śliwkami w delikatnej glazurze
- Galantyna z kurczaka z kolorowymi warzywami
- Rolada wieprzowa z serem i włoskimi orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Marynowane śledzie w dwóch wybornych sosach
- Deska gatunkowych serów (trzy rodzaje)
- Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw
- Sałatka grecka
- Kompozycja z norweskiego wędzonego łososia
- Świeże oraz marynowane warzywa
- Zestaw sosów do mięs oraz wędlin
- Wybór masełek smakowych
- Świeże pieczywo
Ciepła kolacja
Eskalopki z kurczaka w boczku na sosie z marynowanego zielonego pieprzu podane z pieczonymi ziemniakami oraz chrupiącymi warzywami
Na zakończenie wieczoru
Aromatyczny barszczyk z krokietem
Dodatki
- Patery z owocami
- Kawa, herbata serwowane przez cały czas trwania imprezy
- Woda mineralna niegazowana serwowana do obiadu
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO II 209 PLN/os.
Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Obiad
Zupa(prosimy o wybór jednej)
- Królewski rosół z makaronem i warzywami
- Kremowy żurek staropolski z grillowaną kiełbasą
- Aksamitny borowikowy krem z kluseczkami francuskimi
Danie główne(dwa kawałki mięsa na osobę, prosimy o wybór czterech mięs)
- Tradycyjna wołowa rolada śląska
- Płatki indyka zapiekane ze szpinakiem i mozarellą
- Panierowany antrykot z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w plastrach boczku
- Rolada drobiowa faszerowana cielęciną oraz suszonymi pomidorami
- Kieszeń schabowa faszerowana pieczarkami i serem
- Grillowania pierś z kurczaka przekładana serem mozzarela i pomidorami
- Plastry indyka marynowane w pomarańczach i białym winie, smażone w migdałach
- Panierowane kotleciki wieprzowe
- Pieczeń z karczku nabijana czosnkiem oraz boczkiem
Dodatki(prosimy o wybór dwóch)
- Tradycyjne kluski śląskie jasne i ciemne
- Gotowane ziemniaki z masełkiem oprószone świeżym koprem
- Pieczone plastry ziemniaków z cebulką i boczkiem
- Jaśminowy ryż w towarzystwie warzyw
- Frytki, dufinki
Surówki(prosimy o wybór trzech)
- Soczysta tarta marchewka z mandarynką
- Śmietanowy seler z rodzynkami
- Pikantna surówka z pora i kolorowych papryk
- Gotowane buraczki z tartym chrzanem
- Bukiet sałat z soczystymi warzywami skropiony sosem winegret
Dodatki na ciepło(prosimy o wybór jednego)
- Duszona czerwona kapusta
- Zasmażana biała kapusta z grzybami oraz boczkiem
- Bukiet warzyw gotowanych na parze
Deser
Kopa
Zimna płyta
- Półmisek wędlin szlachetnych
- Schab faszerowany wędzonymi śliwkami w delikatnej glazurze
- Galantyna z kurczaka z kolorowymi warzywami
- Rolada wieprzowa z serem i włoskimi orzechami
- Tymbaliki drobiowe
- Tymbaliki rybne
- Marynowane śledzie w trzech wybornych sosach
- Wybór serów dojrzewających
- Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw
- Sałatka meksykańska z kurczakiem i czerwoną fasolą
- Bukiet sałat z soczystymi warzywami, oliwkami i serem feta
- Kompozycja z norweskiego wędzonego łososia
- Jajka faszerowane kolorowymi pastami
- Świeże oraz marynowane warzywa
- Zestaw sosów do mięs oraz wędlin
- Wybór masełek smakowych
- Świeże pieczywo
I Ciepła kolacja(serwowana na sali przez kucharzy w strojach galowych)
Płonąca kita wieprzowa z pieczonymi ziemniaczkami i zasmażaną białą kapustą, sosem chrzanowym i czosnkowym
II Ciepła kolacja(prosimy o wybór jednej)
- Boeuf strogonow
- Blankiet z indyka
- Bogracz
Na zakończenie wieczoru
Aromatyczny barszczyk z krokietem.
Dodatki
- Patery z owocami
- Kawa, herbata i woda mineralna niegazowana serwowane przez cały czas trwania imprezy
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO III 259 PLN/os.
Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Obiad
Zupa(prosimy o wybór jednej)
- Domowy rosół z makaronem i warzywami
- Kremowy żurek staropolski z grillowaną kiełbasą
- Aksamitny borowikowy krem z kluseczkami francuskimi
Danie główne(prosimy o wybór 4 pozycji)
- Tradycyjna wołowa rolada śląska
- Płatki indyka zapiekane ze szpinakiem i mozarellą
- Panierowany antrykot z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w plastrach boczku
- Rolada drobiowa faszerowana cielęciną oraz suszonymi pomidorami
- Kieszeń schabowa faszerowana pieczarkami i serem
- Grillowania pierś z kurczaka przekładana serem mozzarela i pomidorami
- Plastry indyka marynowane w pomarańczach i białym winie, smażone w migdałach
- Panierowane kotleciki wieprzowe
- Pieczeń z karczku nabijana czosnkiem oraz boczkiem
- Pieczeń wieprzowa faszerowana czosnkiem i rozmarynem
- Sakiewki schabowe faszerowane serem i pieczarkami
- Sola po parysku
- Łosoś grillowany
Dodatki(prosimy o wybór dwóch)
- Tradycyjne kluski śląskie jasne i ciemne
- Gotowane ziemniaki z masełkiem oprószone świeżym koprem
- Pieczone plastry ziemniaków z cebulką i boczkiem
- Jaśminowy ryż w towarzystwie warzyw
- Frytki, dufinki
Surówki(prosimy o wybór trzech)
- Soczysta tarta marchewka z mandarynką
- Śmietanowy seler z rodzynkami
- Pikantna surówka z pora i kolorowych papryk
- Gotowane buraczki z tartym chrzanem
- Bukiet sałat z soczystymi warzywami skropiony sosem winegret
Dodatki na ciepło(prosimy o wybór jednego)
- Duszona czerwona kapusta
- Zasmażana biała kapusta z grzybami oraz boczkiem
- Bukiet warzyw gotowanych na parze
Deser(prosimy o wybór jednego)
- Sałatka owocowa z sorbetem cytrynowym
- Suflet czekoladowy
- Kopa
Zimna płyta
- Półmisek wędlin szlachetnych
- Schab faszerowany wędzonymi śliwkami w delikatnej glazurze
- Galantyna z kurczaka z kolorowymi warzywami
- Rolada wieprzowa z serem i włoskimi orzechami
- Tymbaliki drobiowe i rybne
- Marynowane śledzie w trzech wybornych sosach
- Wybór serów dojrzewających
- Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw
- Sałatka meksykańska z kurczakiem i czerwoną fasolą
- Bukiet sałat z soczystymi warzywami, oliwkami i serem feta
- Kompozycja z norweskiego wędzonego łososia
- Jajka faszerowane kolorowymi pastami
- Świeże oraz marynowane warzywa
- Zestaw sosów do mięs oraz wędlin
- Wybór masełek smakowych
- Świeże pieczywo
I Ciepła kolacja
Roladki wieprzowe faszerowane leśnymi grzybami podane na chrupiącej fasolce szparagowej z pieczonymi ziemniaczkami
II Ciepła kolacja(prosimy o wybór jednej)
- Boeuf strogonow
- Blankiet z indyka
- Bogracz
Na zakończenie wieczoru
Aromatyczny barszczyk z krokietem
Napoje i dodatki
- 1 l soku owocowego na osobę
- 0,6 l napoi gazowanych (Coca Cola, Fanta, Sprite, woda gazowana) na osobę
- lampka wina białego lub czerwonego serwowane do obiadu
- 0,5 l wódki (np. Wyborowa, Krupnik) na parę
- kawa, herbata bez ograniczeń
- woda mineralna niegazowana bez ograniczeń
- patery z owocami